Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Dec 2013 | 5915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg cartofi
  • o ceapă sau 2-3 fire de ceapă verde
  • o căpățănă usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar
  • 150 g pesmet
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post:

Se spală cartofii bine de pământ și se pun la fiert într-o cratiță cu apă și puțină sare. Se las la fiert pentru minim 15 minute de când clocotește apa. După ce au fiert se curăță de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu verdeața și ceapa tocată mărunt.

Usturoiul l-am zdrobit și bătut bine ca pentru mujdei și l-am adăugat în compoziție. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm 100 g pesmet și  2-3 linguri de ulei (din 50 ml) și amestecăm până la omogenizare.

Din această compoziție facem pârjoalele. Le-am tăvălit prin restul de pesmet și le-am aranjat într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și le-am stropit cu restul de ulei de măsline.

Acum fie le prăjiți în ulei încins pe ambele părți și le scoateți pe un prosop de hârtie să absoarbă uleiul în exces. Fie le puneți în cuptor pentru 30-40 minute la 200 grade C, întorcându-le la jumătatea timpului.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi cu bureti